Your Natural Side 100% naturalny olej z nasion marchwi nierafinowany 10 ml

Olej z nasion marchwi nadaje sie do pielegnacji kazdego typu cery, glownie skóry dojrzalej, przesuszonej i problematycznej . Polecany jest szczególnie dla osób narazonych na dlugotrwala ekspozycje sloneczna. Mozna go stosowac takze do wlosów, które zregeneruje. Wspaniale sprawdzi sie równiez na paznokcie- wzmocni i odzywi plytke paznokcia. Idealny do pielegnacji:  cery suchej, odwodnionej, wymagajacej natluszczenia dojrzalej z oznakami starzenia narazonej na dlugotrwala ekspozycje sloneczna problemowej z nadmierna produkcja sebum suchych zniszczonych wlosów, lamliwych paznokci Dzialanie: nawilzajace przeciwstarzeniowe ochronne regenerujace lagodzace Marchew zwyczajna (Daucus Carota) utrzymuje wlasciwy stopien nawilzenia wlosów oraz warstwy rogowej skóry, zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przywraca prawidlowe dzialanie gospodarki wodno – lipodowej, dzieki czemu odpowiednia jest do skóry odwodnionej, jak równiez z nadmierna produkcja sebum. To prawdziwe bogactwo retinolu (witamina A), a takze witamin z grupy B, PP, C, H, K oraz E, którym zawdziecza silne wlasciwosci opózniajace proces starzenia sie skóry, zwieksza jedrnosc i elastycznosc, a takze widocznie redukuje nawet glebokie zmarszczki. Jest bezpieczna dla wrazliwej skóry okolic oczu. Jest naturalnym specyfikiem chroniacym przed szkodliwym wplywem promieniowania UV (wlasciwosci tych nie wykazuje macerat z korzenia marchwi). Posiada znacznie wyzszy wskaznik SPF niz olej jojoba, olej awokado czy maslo shea, porównywalny do SPF oleju z pestek malin, jednak dokladna jego wartosc nie jest znana. [1] Zawiera beta – , alfa – oraz gamma – karoten, dzieki którym znacznie przyspiesza proces opalania skóry, nadajac jej naturalny zlocisty blask. Zmniejsza ryzyko wystapienia raka skóry. Naturalny retinol (witamina A), wspomaga procesy regeneracji skóry oraz wlosów, przyspiesza gojenie luszczycy, egzemy, blizn potradzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie poprawia koloryt skóry i niweluje przebarwienia oraz plamy sloneczne. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na wlosy doglebnie je regeneruje, nie obciazajac ich, dziala naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych koncówki. Stosowanie: jako zamiennik kremu – nalóz kilka kropel bezposrednio na skóre calej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu mozesz uprzednio wymieszac w dloni olej z ulubiona woda kwiatowa lub kwasem hialuronowym w zelu – dodatkowo nawilzysz skóre i spowodujesz, ze stanie sie ona aksamitnie gladka jako „balsam” do ciala – nalóz olej tuz po kapieli! Zastosowanie na uprzednio zwilzona skóre, nie tylko ulatwi aplikacje olejku, ale równiez pomoze w jego wchlanianiu sie. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepla woda wlej 1-2 lyzek stolowych oleju. Po tak przygotowanej kapieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, która mozesz wmasowac lub pozostawic do wchloniecia masaz wybranych partii ciala – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze slodkich migdalów, olejem z pestek winogron lub olejem ryzowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, nastepnie rozgrzej w dloni i wykonaj masaz wybranych partii ciala. Mozesz dodawac rózne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masazu ujedrniajacego) wzmocnienie dzialania kremu / balsamu – zmieszaj w dloni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuz przed uzyciem, a nastepnie wmasuj w skóre maska na skóre glowy – wmasuj olej w skóre glowy w ilosci 2 lyzek stolowych minimum 1 godzine przed jej umyciem, w celu jej nawilzenia lub zniwelowania lupiezu i przetluszczania sie skóry glowy oraz pobudzenia wzrostu wlosów maska na wlosy – nalóz na suche wlosy minimum 20 minut przed umyciem, a nastepnie umyj wlosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakladaj olej na dluzszy okres czasu np. na cala noc zabezpieczenie koncówek wlosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia koncówek wlosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche badz mokre koncówki wlosów preparat zmiekczajacy twarda skóre – niewielka ilosc oleju wmasuj w twarda skóre piet, lokci lub kolan. Mozesz zastosowac , olej równiez jako kuracje regenerujaca dla popekanych piet lub suchych dloni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skóre piet/rak a nastepnie zalóz bawelniane skarpetki/rekawice Mozesz równiez dodatkowo owinac stopy/rece folia jako odzywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odzywisz, wzmocnisz oraz nawilzysz zniszczone, lamliwe paznokcie Specyfikacja produktu: Nazwa surowca wg. INCI: Daucus Carota (Carrot Tissue) Oil; (Olej z nasion marchwi nierafinowany 100%)Rejon pochodzenia: Polska Postac: plynny olej o charakterystycznym drzewno – ziemistym slodkim zapachu oraz zabarwieniu od bursztynowego po pomaranczowo – brazowy Warunki przechowywania: w szczelnie zamknietym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyzszej niz 25°C, przechowywany w lodówce lekko tezeje Trwalosc: podana na opakowaniu, 3 miesiace od otwarcia Ciekawostki: Olej z nasion marchwi powstaje w wyniku tloczenia na zimno nasion marchwi zwyczajnej (dzikiej) Daucus Carota, wystepujacej pospolicie na terenach Europy, Azji i Pólnocnej Afryki Warto zapamietac, ze tylko zimnotloczony olej z nasion marchwi (nie macerat) posiada wymienione wyzej wlasciwosci, zwlaszcza fotoochronne porównywalne do zimnotloczonego oleju z pestek malin W przeciwienstwie do maceratu z korzenia marchwi, olej tloczony z nasion nie barwi skóry oraz ubran!